Gör baket ännu enklare och godare med någon av Kungsörnens färdiga bakmixar!
Ingredienser
25 - 30 krämbullar
Fördeg
5 dl mjölk
50 g jäst
1 g saffran
520 g Kungsörnen vetemjöl special
1 apelsin, skalet av
Deg
150 g smör
2,5 dl strösocker
4 g salt
5,5 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
Vaniljcreme
0,5 vaniljstång, delad och urskrapad
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
4 äggulor
0,3 dl majsstärkelse
30 g smör
Pensling
1 ägg
aprikosmarmelad
strösocker
Gör så här
Värm mjölken fingervarm och lös jästen däri. Tillsätt övriga ingredienserna till fördegen och blanda i ca 5-6 minuter. Täck över med plastfilm så torkar inte ytan. Låt stå i ca 20 minuter
Under tiden gör vaniljcreme: Koka upp grädde, mjölk, socker, vanilj.
Vispa ihop äggulor och maizena. Häll lite av den varma vätskan i äggblandingen, rör runt och häll tillbaka allt i kastrullen och koka försiktigt upp till den första bubblan.
Tag genast av kastrullen och sila ner i en bunke, rör i smör.
Tillsätt resten av ingredienserna till degen, arbeta i 7 minuter i maskin till en smidig deg.
Tag upp på bakbordet och låt den vila i ca 30 minuter. Rulla upp släta bullar ca 25-30 st och låt jäsa till dubbel storlek.
Fyll vaniljcreme i en spritspåse med en smal tyll.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Stick ner tyllen i bullen och fyll med vaniljcreme.
Baka av på 180 grader i ca 12 minuter.
Smält aprikosmarmelad i microvågsugn, pensla bullarna och vänd dem i socker.