3-5 päron, färska men går även bra med päron I burk.
mascarpone
kaffe, pulver
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa smör och socker tills sockret är väl inblandat I smöret, så att det blir en mjuk massa. Rör ner ett ägg i taget, samt vattnet.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kaffet i en separat bunke och sedan vänd ner det hastigt i äggsmeten.
Klicka ner ¾ av smeten i formarna.
Hacka päronen och lägg i minst 2 halvstora bitar, eller fler om du gillar päron.
Grädda i mitten av ugnen 7-12 minuter. Kolla med en gaffel om de är klara, det ska inte fastna smet på gaffeln, då är de klara. Låt svalna.
Vid servering så klicka eller spritsa på mascarponeost, om du vill få ut mer av osten kan du blanda den med lite grädde samt en halv vaniljstång. Strö över lite kaffepulver.