Mozzarellafylld kyckling

Mozzarellafylld kyckling Granarolo
Foto: Granarolo

Mozzarellafylld kyckling

11 ingredienser

30 min

Kyckling, Mozzarella, pesto och tomat är en riktig klassiker. Den här är extra smakrik och fylld av protein.

Nyhet! Granarolo High Protein Mozzarella
Granarolo high protein mozzarella produkt

Nyhet! Granarolo High Protein Mozzarella

För dig som älskar Mozzarella och prioriterar protein i din kost - 18 % högre proteininnehåll och 70 % mindre fett.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften av
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • 1 Granarolo High Protein Mozzarella (á 100 g)
  • 100 g Pesto alla genovese
  • 250 g babyplommontomat, eller liknande
  • pasta (valfri sort)
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör samman balsamvinäger, olja, citron, pressad vitlök och salt i en ugnsfast form. Lägg i kycklingfiléerna i marinaden och vänd runt dem. Lyft upp den snabbmarinerade kycklingen och stek på hög värme i olja tills den fått fin färg på båda sidor.
  3. Lägg tillbaks kycklingen i ugnsformen med marinaden. Bred på ett lager pesto på varje kycklingfilé, toppa med skivad Granarolo High Protein Mozzarella och lägg delade tomter runt kycklingen.
  4. Ställ i ugnen cirka 15 minuter, kycklingen ska ha en innertemperatur på 70 grader. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Fördela pastan på fyra tallrikar, lägg på kyckling och ugnsbakade tomater. Avsluta med att skeda över skyn från formen och toppa med finhackad basilika.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Italiensk pastasallad med mozzarella Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer