Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
Häll i smöret med filmjölken.
Mät upp alla torra ingredienser i en skål och rör om med en gaffel. Sikta ner blandningen i äggsmeten och häll i smör- och filmjölksblandningen. Rör om med en slickepott till en jämn smet.
Skala och riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet.
Hacka valnötterna fint.
Blanda sedan ner morötterna, valnötterna och det smälta smöret i smeten.
Bred ut smeten på plåten till ett jämnt lager.
Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr.
Låt kakan svalna helt.
Limefrosting
Vispa rumsvarmt smör och naturell färskost till en krämig konsistens med hjälp av en elvisp.
Tillsätt lite florsocker i taget tills du fått en jämn frosting. Smaksätt med vanilj och rivet limeskal.
Limesocker
Blanda strösocker och rivet skal från en lime.
Montering
Strö limesocker på ovansidan av kakbottnen. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och vänd upp och ner. Dra bort bakplåtspappret som ligger mot undersidan av bottnen.
Bred på två tredjedelar av frostingen på rulltårtan.
Rulla ihop rulltårtan från långsida till långsida.
Lägg resterande frosting i en spritspåse och dekorera ovansidan på din morotsrulltårta.