Morotskaka till Halloween

Morotskaka till Halloween
Foto: Tv4
Maria Culha profilbild
Maria Culha profilbild

Morotskaka till Halloween

Av: Maria Culha

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

1 h

En härlig morotskaka med frosting är aldrig fel! Nu till Halloween kan du dessutuom göra den extra spöklik med lite geléfärg.

Se fler recept av Maria Culha på hennes instagram!

Ingredienser

portioner kaka
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 dl neutral olja (t.ex. raps eller solrosolja)
  • 3 dl morot, finrivna

Frosting

  • 200 g färskost
  • 1,5 dl florsocker
  • 30 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • hushållsfärg (orange geléfärg)

Garnering

  • choklad, smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker.
  3. Blanda ihop övriga torra ingredienser och rör ner i äggsmeten. Häll i olja och de rivna morötterna.
  4. Häll smeten i en smord form som är ca 24 cm i diameter och grädda i ca 35–40 minuter. Låt svalna.
  5. Rör ihop ingredienserna till frostingen och färga den orange. Bred frostingen över kakan.
  6. Spritsa ut spindlar med den smälta chokladen på ett bakplåtspapper. Ställ i kylen för att stelna.
  7. Spritsa eventuellt ut ett spindelnät på morotskakan och dekorera den sedan med chokladspindlarna.