Morotskaka till Halloween
Morotskaka till Halloween
15 ingredienser
1 h
En härlig morotskaka med frosting är aldrig fel! Nu till Halloween kan du dessutuom göra den extra spöklik med lite geléfärg.
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 dl neutral olja (t.ex. raps eller solrosolja)
- 3 dl morot, finrivna
Frosting
- 200 g färskost
- 1,5 dl florsocker
- 30 g smör, rumsvarmt
- 2 tsk vaniljsocker
- hushållsfärg (orange geléfärg)
Garnering
- choklad, smält
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker.
- Blanda ihop övriga torra ingredienser och rör ner i äggsmeten. Häll i olja och de rivna morötterna.
- Häll smeten i en smord form som är ca 24 cm i diameter och grädda i ca 35–40 minuter. Låt svalna.
- Rör ihop ingredienserna till frostingen och färga den orange. Bred frostingen över kakan.
- Spritsa ut spindlar med den smälta chokladen på ett bakplåtspapper. Ställ i kylen för att stelna.
- Spritsa eventuellt ut ett spindelnät på morotskakan och dekorera den sedan med chokladspindlarna.