Morotskaka till Halloween

Morotskaka till Halloween
Foto: Tv4
Maria Culha profilbild
Maria Culha profilbild

Morotskaka till Halloween

Av: Maria Culha

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

1 h

En härlig morotskaka med frosting är aldrig fel! Nu till Halloween kan du dessutuom göra den extra spöklik med lite geléfärg.

Ingredienser

portioner kaka
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 dl neutral olja (t.ex. raps eller solrosolja)
  • 3 dl morot, finrivna

Frosting

  • 200 g färskost
  • 1,5 dl florsocker
  • 30 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • hushållsfärg (orange geléfärg)

Garnering

  • choklad, smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker.
  3. Blanda ihop övriga torra ingredienser och rör ner i äggsmeten. Häll i olja och de rivna morötterna.
  4. Häll smeten i en smord form som är ca 24 cm i diameter och grädda i ca 35–40 minuter. Låt svalna.
  5. Rör ihop ingredienserna till frostingen och färga den orange. Bred frostingen över kakan.
  6. Spritsa ut spindlar med den smälta chokladen på ett bakplåtspapper. Ställ i kylen för att stelna.
  7. Spritsa eventuellt ut ett spindelnät på morotskakan och dekorera den sedan med chokladspindlarna.