Morotskaka, Roy Fares recept

koket.se
Morotskaka, Roy Fares recept
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Morotskaka, Roy Fares recept

15 ingredienser

50 m

Morotskaka är en tidlös klassiker som alla borde testa! Att baka den är inte alls svårt och med detta recept blir den sådär härligt saftig och god!

logo
Roy Fares KH2024

Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser

portioner18 - 20 bitar

Morotskaka

  • 340 g morot, finrivna [ca 6]
  • 300 g vetemjöl [5 dl]
  • 5 g bikarbonat [1 tsk]
  • 7 g bakpulver [1.5 tsk]
  • 4 g salt [0,5 tsk]
  • 6 g malen kanel [2,5 tsk]
  • 220 g ägg [4 st]
  • 300 g strösocker [3,5 dl]
  • 260 g olja [3 dl]

Frosting

  • 200 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 400 g färskost, rumsvarm (cream cheese)
  • 210 g florsocker [3.5 dl]
  • 12 g vaniljsocker [2 tsk]

Limesocker

  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 2 limefrukter, rivet skal

Gör så här

Morotskaka

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 30 x 22 cm, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke, minst 5 minuter med elvisp. Blanda sedan i olja och de torra ingredienserna. Rör till sist ner de rivna morötterna.
  4. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.

Frosting

  1. Vispa med elvisp ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning
  2. Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting.

Limesocker

  1. Blanda samman allt i en bunke och strö över.

Matsortera morotsskalen till återvinning och njut sedan av din morotskaka!