Morotskaka, Roy Fares recept

98 röster
50 m
18-20 bitar

Morotskaka är en tidlös klassiker som alla borde testa! Att baka den är inte alls svårt och med detta recept blir den sådär härligt saftig och god!

Visa mer
50 m
18-20 bitar

Du behöver

Morotskaka

  • 340 g morötter, finrivna (ca 6)
  • 300 g vetemjöl (5 dl)
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 7 g bakpulver (1.5 tsk)
  • 4 g salt (0.5 tsk)
  • 6 g kanel (2.5 tsk)
  • 220 g ägg (4)
  • 300 g strösocker (3.5 dl)
  • 260 g vegetabilisk olja (3 dl)

Frosting

  • 200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 400 g färskost (cream cheese)
  • 210 g florsocker (3.5 dl)
  • 12 g vaniljsocker (2 tsk)

Limesocker

  • 45 g strösocker (0.5 dl)
  • 2 lime (rivet skal)

Gör så här

  1. Morotskaka
    Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 30 x 22 cm, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke, minst 5 minuter med elvisp. Blanda sedan i olja och de torra ingredienserna. Rör till sist ner de rivna morötterna.
  4. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.
  5. Frosting
    Vispa med elvisp ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning
  6. Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting.
  7. Limesocker
    Blanda samman allt i en bunke och strö över.
26 januari 2019

Laddar fler recept...