Morotskaka med limefrosting
Morotskaka med limefrosting
16 ingredienser
1 h
Den här saftiga morotskakan med limefrosting är något utöver det vanliga! Ett måste att testa i veckan!
Ingredienser
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 0,5 tsk malen ingefära
- ca 0,5 krm salt
- 1,5 dl neutral olja
- 4,5 dl morot, rårivna
Frosting
- 60 g smör, mjukt
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 limefrukt, skalet
- 100 g färskost
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt oljan och rårivna morötter.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt morotskakan svalna.
Frosting
- Vispa samman alla ingredienser till en krämig frosting.
- Bred sedan frostingen över morotskakan och riv limeskal över.