Morotshummus

5 röster
35 m
5 dl

Receptet är ur boken Vår kokbok hälsa av Sara Begner, Norstedts.

var_kokbok_halsa_omslag

Hummus är ett perfekt tillbehör som passar lika bra att bre på mackan, servera som tillbehör till middagen eller som dippa till grönsaksstavar. I det här receptet mixar du ner morötter i röran vilket ger den extra fin färg och härlig smak.

35 m
5 dl

Du behöver

  • 300 g morot
  • 1 msk olja (neutral t.ex. raps- eller solrosolja)
  • 3 dl färdigkokta kikärtor
  • 3 msk tahinipasta
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 citron, saft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala morötterna, dela dem på längden och blanda med oljan på en plåt. Rosta i mitten av ugnen 20 minuter på 225 grader.
  2. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
  3. Mixa morötter, kikärtor, tahini och spiskummin med en stavmixer till jämn konsistens.
  4. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Tips!
var_kokbok_halsa_omslag

Receptet är ur boken "Vår kokbok hälsa"

21 april 2020