Morotscupcakes med vaniljfrosting

POPULÄRT
Morotscupcakes med vaniljfrosting
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Morotscupcakes med vaniljfrosting

15 ingredienser

30 m

Morotscupcakes med en len vaniljfrosting kommer passa perfekt till fikat!

Ingredienser

portioner muffins
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 3 dl morot, finrivna
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl rapsolja

Frosting

  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 400 g färskost
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, salt, vanilj, bakpulver, kardemumma, kanel och ingefära i en bunke och blanda om.
  3. Riv morötterna.
  4. Vispa ägg och strösocker pösigt. (Tips, smaka på smeten medan du vispar – när du inte längre känner sockerkristaller är det tillräckligt pösigt).
  5. Tillsätt oljan, vänd ner morötter och sikta ner de torra ingredienserna.
  6. Fyll muffinsformar upp till 3/4 och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Men håll ett öga på dem, ugnar är olika och de är klara när de fått fin färg och inte är degiga när du sticker med en tandpetare.
  7. Låt muffinsen svalna på galler och börja med frostingen.

Frosting

  1. Blanda florsocker, vaniljpulver och färskost. Vispa medan du häller ner oljan i en stråle.
  2. Spritsa frostingen på muffinsen inifrån och ut med en stjärntyll för att få till en rosform! (Lättare än det ser ut). Börja från mitten med spritspåsen och gå i en cirkel utåt.