• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Morotscupcakes med vaniljfrosting

11 röster
30 m
12 muffins
30 m
12 muffins

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 3 dl morot, finrivna
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl rapsolja

Frosting

  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 400 g färskost
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, salt, vanilj, bakpulver, kardemumma, kanel och ingefära i en bunke och blanda om.
  3. Riv morötterna.
  4. Vispa ägg och strösocker pösigt. (Tips, smaka på smeten medan du vispar – när du inte längre känner sockerkristaller är det tillräckligt pösigt).
  5. Tillsätt oljan, vänd ner morötter och sikta ner de torra ingredienserna.
  6. Fyll muffinsformar upp till 3/4 och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Men håll ett öga på dem, ugnar är olika och de är klara när de fått fin färg och inte är degiga när du sticker med en tandpetare.
  7. Låt muffinsen svalna på galler och börja med frostingen.
  8. Frosting
    Blanda florsocker, vaniljpulver och färskost. Vispa medan du häller ner oljan i en stråle.
  9. Spritsa frostingen på muffinsen inifrån och ut med en stjärntyll för att få till en rosform! (Lättare än det ser ut). Börja från mitten med spritspåsen och gå i en cirkel utåt.
5 april 2020