Morotscupcakes med cream cheese-frosting

155 röster
1 h
12 cupcakes
Morotscupcakes med cream cheese-frosting

Supersaftiga morotsmuffins med kanel och muskot. Toppas med en vaniljdoftande frosting gjord på färskost.

1 h
12 cupcakes

Du behöver

Morotscupcakes

  • 170 g morot, rivna [ca 2-3]
  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 5 g bakpulver [1 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 4 g malen kanel [2 tsk]
  • 0,5 krm muskot, riven från hel nöt
  • 110 g ägg [2 st]
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 130 g olja [1,5 dl]

Cream cheese-frosting

  • 200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 200 g florsocker [3,6 dl]
  • 300 g färskost
  • 12 g vaniljsocker [1 msk]

Gör så här

  1. Morotscupcakes
    Sätt ugnen på 180 grader varmluft och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Riv morötterna fint. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke.
  3. I en annan bunke vispar du ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Blanda i morötter och vänd i de torra ingredienserna, lite i taget så du undviker klumpar. Blanda ner vegetabilisk olja.
  4. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 22-23 minuter. Prova med sticka att de är genomgräddade, ta ut och låt svalna helt i formen.
  5. Cream cheese-frosting
    Vispa ihop smör, färskost och vaniljsocker. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa tills det blir en fast och fin frosting. Om frostingen känns lite lös kan du stoppa den i kylen i 15 minuter innan du börjar spritsa.
  6. Spritsa frostingen på muffinsen, pudra över lite florsocker om du vill.
25 februari 2017