Morotscupcakes med cream cheese-frosting

Morotscupcakes med cream cheese-frosting
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Morotscupcakes med cream cheese-frosting

160

6 steg att laga

13 ingredienser

1 h

Supersaftiga morotsmuffins med kanel och muskot. Toppas med en vaniljdoftande frosting gjord på färskost.

Ingredienser

portioner12 cupcakes

Morotscupcakes

  • 170 g morot, rivna [ca 2-3]
  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 5 g bakpulver [1 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 4 g malen kanel [2 tsk]
  • 0,5 krm muskot, riven från hel nöt
  • 110 g ägg [2 st]
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 130 g olja [1,5 dl]

Cream cheese-frosting

  • 200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 200 g florsocker [3,6 dl]
  • 300 g färskost
  • 12 g vaniljsocker [1 msk]

Gör så här

  1. Morotscupcakes
    Sätt ugnen på 180 grader varmluft och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Riv morötterna fint. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke.
  3. I en annan bunke vispar du ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Blanda i morötter och vänd i de torra ingredienserna, lite i taget så du undviker klumpar. Blanda ner vegetabilisk olja.
  4. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 22-23 minuter. Prova med sticka att de är genomgräddade, ta ut och låt svalna helt i formen.
  5. Cream cheese-frosting
    Vispa ihop smör, färskost och vaniljsocker. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa tills det blir en fast och fin frosting. Om frostingen känns lite lös kan du stoppa den i kylen i 15 minuter innan du börjar spritsa.
  6. Spritsa frostingen på muffinsen, pudra över lite florsocker om du vill.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer