• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Morotsbullar i teriyakisås med nudlar och pak choi

Felix Morotsbullar i teriyakisås med nudlar och pak choi
Foto: köket.se
FELIX
FELIX

Morotsbullar i teriyakisås med nudlar och pak choi

6 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Stekta morotbullar i smakrik teriyakisås serveras med risnudlar, ugnsrostad pak choi, salladslök och sesamfrön. En lättlagad vegetarisk rätt som kommer bli en favorit!

Ingredienser

4 portioner
  • 2 pak choi
  • olja
  • salt
  • 4 port risnudlar
  • 75 g spenat
  • 1 förp Felix morotbullar
  • 2 dl teriyakisås
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 limefrukt, i klyftor
  • 0,5 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera pak choi. Gnid in med olja och krydda med salt. Rosta kålen i ugnen i 10-15 minuter, tills den mjuknat.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Stek morotbullarna i lite olja till dem fått färg och blivit genomstekta. Slå över teriyakisåsen och låt puttra med i någon minut.
  5. Servera tillsammans med spenat, nudlarna och pak choi.
  6. Toppa med sesamfrön, skivad salladslök och en klyfta lime.
Tips!
Felix Veggieburgare med sötpotatiskräm och avokado