I samarbete med FELIX

Morotsbullar i teriyakisås med nudlar och pak choi

11 röster
20 m
4
Felix Morotsbullar i teriyakisås med nudlar och pak choi
Foto: köket.se

Stekta morotbullar i smakrik teriyakisås serveras med risnudlar, ugnsrostad pak choi, salladslök och sesamfrön. En lättlagad vegetarisk rätt som kommer bli en favorit!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 pak choi
  • olja
  • salt
  • 4 port risnudlar
  • 75 g spenat
  • 1 förp Felix morotbullar
  • 2 dl teriyakisås
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 lime, i klyftor
  • 0,5 dl sesamfrön
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera pak choi. Gnid in med olja och krydda med salt. Rosta kålen i ugnen i 10-15 minuter, tills den mjuknat.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Stek morotbullarna i lite olja till dem fått färg och blivit genomstekta. Slå över teriyakisåsen och låt puttra med i någon minut.
  5. Servera tillsammans med spenat, nudlarna och pak choi.
  6. Toppa med sesamfrön, skivad salladslök och en klyfta lime.
Tips!
Felix Veggieburgare med sötpotatiskräm och avokado
19 november 2018

Laddar fler recept...