Morots-cupcake med frosting

Morots-cupcake med frosting
Foto: TV4
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Morots-cupcake med frosting

7

23 ingredienser

1 h

Saftiga muffins på morot med valnötter. Extra fina blir de garnerade med spritsad frosting och syltad morot. 

Ingredienser

portioner16

Cupcake

  • 1,8 dl solrosolja
  • 1,25 dl strösocker
  • 1,25 dl farinsocker
  • 4 dl morot, finrivna
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl valnötter, grovt hackade

Topping

  • 200 g färskost
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 500 g florsocker
  • 0,5 citron, rivet skal

Syltade morötter

  • 1 morot
  • 1 citron
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Cupcake
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser i en mixer eller i en bunke med hjälp av en elvisp.
  3. Rör ner oljan och tillsätt äggen ett i sänder. Tillsätt till sist mjölk.
  4. Tillsätt morötter och valnötter till smeten.
  5. Fördela smeten i muffinsformar som du fyller till 2/3 delar.
  6. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Testa med en sticka så att de är torra i mitten. Låt svalna på galler.
  7. Spritsa topping på varje cupcake och garnera med syltad morot.
  8. Frosting
    Vispa samman färskost och smör. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vispa i florsocker på lägre hastighet och avsluta med att röra i citronskalet.
  9. Syltad morot
    Skala och strimla moroten tunt. Koka samman saften av citronen med sockret och tillsätt morötterna.
  10. Koka ca 3 minuter och låt sedan svalna helt. Använd till att dekorera kakorna med.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer