Blanda samman alla torra ingredienser i en mixer eller i en bunke med hjälp av en elvisp.
Rör ner oljan och tillsätt äggen ett i sänder. Tillsätt till sist mjölk.
Tillsätt morötter och valnötter till smeten.
Fördela smeten i muffinsformar som du fyller till 2/3 delar.
Grädda i ugnen ca 20 minuter. Testa med en sticka så att de är torra i mitten. Låt svalna på galler.
Spritsa topping på varje cupcake och garnera med syltad morot.
Frosting
Vispa samman färskost och smör. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vispa i florsocker på lägre hastighet och avsluta med att röra i citronskalet.
Syltad morot
Skala och strimla moroten tunt. Koka samman saften av citronen med sockret och tillsätt morötterna.
Koka ca 3 minuter och låt sedan svalna helt. Använd till att dekorera kakorna med.