Mörk chokladtryffel med daim

koket.se
Hildas chokladtryfflar
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Mörk chokladtryffel med daim

6 ingredienser

30 m

Mörk chokladtryffel med olivolja och daim är en riktigt lyckad kombo. Servera dem kanske till nyår som riktigt lyxigt godis efter maten?

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner10 - 15 tryfflar
  • 150 g mörk choklad, hackad (eller knappar)
  • 0,75 dl grädde
  • 1-2 msk olivolja
  • ca 0,5 krm salt
  • 1 tsk honung

Dekoration

  • 2 daimchoklad

Gör så här

  1. Lägg chokladen i en skål.
  2. Koka upp grädde, 1 msk olivolja, salt och honung i en kastrull.
  3. Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå i ca 30 sekunder.
  4. Rör om till alla choklad smält. Smaksätt eventuellt med lite mer olivolja och salt efter tycke och smak.
  5. Låt svalna något och plasta sedan skålen. Ställ i kylen i minst 3–4 timmar.

Dekoration

  1. Krossa daimen fint och lägg på en tallrik.
  2. Ta ut den stela tryffelsmeten och forma till önskad storlek genom att rulla smeten mellan handflatorna.
  3. Rulla tryfflarna sedan i den krossade daimen.