Mörk chokladtryffel med daim
Mörk chokladtryffel med daim
6 ingredienser
30 m
Mörk chokladtryffel med olivolja och daim är en riktigt lyckad kombo. Servera dem kanske till nyår som riktigt lyxigt godis efter maten?
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- 150 g mörk choklad, hackad (eller knappar)
- 0,75 dl grädde
- 1-2 msk olivolja
- ca 0,5 krm salt
- 1 tsk honung
Dekoration
- 2 daimchoklad
Gör så här
- Lägg chokladen i en skål.
- Koka upp grädde, 1 msk olivolja, salt och honung i en kastrull.
- Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå i ca 30 sekunder.
- Rör om till alla choklad smält. Smaksätt eventuellt med lite mer olivolja och salt efter tycke och smak.
- Låt svalna något och plasta sedan skålen. Ställ i kylen i minst 3–4 timmar.
Dekoration
- Krossa daimen fint och lägg på en tallrik.
- Ta ut den stela tryffelsmeten och forma till önskad storlek genom att rulla smeten mellan handflatorna.
- Rulla tryfflarna sedan i den krossade daimen.