Mördegskakor med sylt

Mördegskakor med sylt
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Mördegskakor med sylt

5 ingredienser

45 m

Spröda mördegskakor som fylls med din favoritsylt. 

I programmet gjorde Ernst dubbel sats mördeg, detta recept är enbart för syltkakorna.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd

Grundrecept på mördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg

Fyllning

  • sylt (valfri, Ernst använde en med hallon och granatäpple)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Rör samma torra ingredienser, och tärna sedan ner smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg i en maskin för att undvika värme. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop.
  2. Ställ degen i kylen i ca 30 min så att den får sätta sig. Sätt ugnen på 175 grader under tiden degen står i kylen.
  3. Rulla ut degen till långa korvar och placera på bakplåtspapper. Tryck ett dike i “korven”, fyll diket med sylt.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.