• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mördegskakor med sylt

Mördegskakor med sylt
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Mördegskakor med sylt

150

4 steg att laga

5 ingredienser

45 m

Spröda mördegskakor som fylls med din favoritsylt. 

I programmet gjorde Ernst dubbel sats mördeg, detta recept är enbart för syltkakorna.

Ingredienser

Grundrecept på mördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg

Fyllning

  • valfri sylt, Ernst använde en med hallon och granatäpple

Gör så här

  1. Rör samma torra ingredienser, och tärna sedan ner smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg i en maskin för att undvika värme. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop.
  2. Ställ degen i kylen i ca 30 min så att den får sätta sig. Sätt ugnen på 175 grader under tiden degen står i kylen.
  3. Rulla ut degen till långa korvar och placera på bakplåtspapper. Tryck ett dike i “korven”, fyll diket med sylt.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.