Per Morbergs makaronipudding
Per Morbergs makaronipudding
10 ingredienser
ca 1 h
Per Morbergs recept på makaronipudding med rimmat sidfläsk är en krämig och god vardagsrätt. Recept från boken Morberg lagar husmanskost.
I andra länder får man ibland makaronipudding som ett tillbehör till kyckling eller nötkött, men då innehåller den förstås inget fläsk. Det går ju bra det också. Man ska alltid ha aluminiumfolie på puddingen under gräddningen så att den behåller sin krämighet. Ta av folien mot slutet. /Per Morberg
Ingredienser
Makaronipudding
- 4 dl Kungsörnens Ideal Makaroner
- 1 gul lök (alt 1 liten purjolök)
- 250 g rimmat sidfläsk
- 2 dl lagrad ost, grovriven
Äggstanning
- 3 ägg
- 2,5 dl vispgrädde
- 2,5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Till servering
- ketchup (eller lingonsylt)
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
- Skala och finhacka löken.
- Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter.
- Blanda alla ingredienser till äggstanningen.
- Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen.
- Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie.
- Grädda mitt i ugnen i 30–40 minuter tills puddingen stannat. Ta av folien de sista 10 minuterna.
- Servera med ketchup eller lingonsylt.
Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din makaronipudding!