Rigatoni med lövbiff och oregano
Rigatoni med lövbiff och oregano
11 ingredienser
Rigatoni alla Pizzaiola, snabblagad och god pasta med strimlad lövbiff. Recept ur boken Monikas vardagsmat
Ingredienser
- 400-500 g rigatoni
- 450 g lövbiff
- 2 msk olivolja
- 2 förp körsbärstomater (à 400 g)
- 2 msk tomatpuré
- 2-3 klyftor vitlök
- 2 tsk torkad oregano
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Till servering
- sallad
- bröd
Gör så här
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor.
- Värm olivolja i en stekpanna, lägg i lövbiff och salta.
- Stek biffstrimlorna på hög värme tills de får fin färg, 1–2 minuter.
- Rör om i pannan då och då. Häll på körsbärstomaterna.
- Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och oregano.
- Koka ihop din pastasås på hög värme, ca 5 minuter.
- Krossa tomaterna med slev under tiden.
- Smaka av med salt och peppar.
- Sänk värmen och låt såsen puttra tills pastan är klar.
- Lägg pastan i en vacker skål.
- Häll över pastasåsen med lövbiff och servera gärna med en sallad.