Rigatoni med lövbiff och oregano

Rigatoni med lövbiff och oregano
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Rigatoni med lövbiff och oregano

11 ingredienser

Rigatoni alla Pizzaiola, snabblagad och god pasta med strimlad lövbiff. Recept ur boken Monikas vardagsmat

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 400-500 g rigatoni
  • 450 g lövbiff
  • 2 msk olivolja
  • 2 förp körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 tsk torkad oregano
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • sallad
  • bröd

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor.
  3. Värm olivolja i en stekpanna, lägg i lövbiff och salta.
  4. Stek biffstrimlorna på hög värme tills de får fin färg, 1–2 minuter.
  5. Rör om i pannan då och då. Häll på körsbärstomaterna.
  6. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och oregano.
  7. Koka ihop din pastasås på hög värme, ca 5 minuter.
  8. Krossa tomaterna med slev under tiden.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Sänk värmen och låt såsen puttra tills pastan är klar.
  11. Lägg pastan i en vacker skål.
  12. Häll över pastasåsen med lövbiff och servera gärna med en sallad.