God rätt med kokt kött och grönsaker som är snabblagad, snäll och omtyckt av såväl barn som vuxna. Välj grönsaker efter egen smak. Nedan följer mitt förslag men det går bra med vilka som helst. /Monika Ahlberg
Bind ett snöre runt varje köttbit så att bitarna blir runda och fina. Låt en lång bit av snöret vara kvar så att köttbitarna lätt kan plockas upp ur buljongen.
Basilikaröra
Blanda alla ingredienser till basilikaröran i en mixer.
Kör till en slät röra.
Smaka av med salt.
Grönsaker
Koka upp buljongen.
Skala och ansa grönsakerna.
Dela betor och andra större grönsaker med lång koktid i klyftor.
Koka grönsakerna nästan mjuka i buljongen.
Ta upp dem och lägg på ett fat. Täck med plastfilm så behåller de värmen.
Kött och buljong
Ta undan 1 liter av buljongen som ska användas till serveringen.
Koka upp resten av buljongen i en vid kastrull.
Lägg ner köttbitarna och låt snörena hänga över kanten. Se till att buljongen täcker köttbitarna.
Låt sjuda i ca 5-8 minuter eller tills de är vackert rosa inuti.