Ostbollar med pepparkakskross

Ostbollar med pepparkakskross
Foto: Björn Terring
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Ostbollar med pepparkakskross

4 ingredienser

Ljuvliga smaker. Pepparkakor och grönmögelost är en förträfflig kombination! Roliga och bra att servera som ”Snapas”. /Monika Ahlberg

Ingredienser

  • ca 175 g grönmögelost, gärna Saint Agur
  • 100 g färskost
  • 1 msk honung, flytande
  • ca 15 pepparkakor

Gör så här

  1. Blanda grönmögelost, philadedlphiaost och honung, gärna i en matberedare, till en smidig massa.
  2. Lägg pepparkakorna i en plastpåse eller stor mortel och krossa till fina smulor.
  3. Forma bollar av ostmassan och rulla dem i pepparkakssmulorna.
  4. Servera på ett stort fat eller på den lilla ”snapasgaffeln”.