Ostbollar med pepparkakskross

Ostbollar med pepparkakskross
Foto: Björn Terring
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Ostbollar med pepparkakskross

72

4 steg att laga

4 ingredienser

Ljuvliga smaker. Pepparkakor och grönmögelost är en förträfflig kombination! Roliga och bra att servera som ”Snapas”. /Monika Ahlberg

Ingredienser

  • ca 175 g grönmögelost, gärna Saint Agur
  • 100 g färskost
  • 1 msk honung, flytande
  • ca 15 pepparkakor

Gör så här

  1. Blanda grönmögelost, philadedlphiaost och honung, gärna i en matberedare, till en smidig massa.
  2. Lägg pepparkakorna i en plastpåse eller stor mortel och krossa till fina smulor.
  3. Forma bollar av ostmassan och rulla dem i pepparkakssmulorna.
  4. Servera på ett stort fat eller på den lilla ”snapasgaffeln”.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer