Ädelolst med glöggmarinerade fikon

Ädelolst med glöggmarinerade fikon
Foto: Björn Terring
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Ädelolst med glöggmarinerade fikon

1

7 ingredienser

1h 20 min

Ädelolst med glöggmarinerade fikon och rökt ren. Ost och fikon känner vi ju till att det är gott, men serverat så här där fikonen fått bada i glöggen och osten är mjukrörd tillsammans med rökt renkött blir det bättre än vad man någonsin kan föreställa sig. /Monika Ahlberg - Receptet kommer från kokboken Monikas jul.

Ingredienser

  • 2 dl glögg
  • 3 färska fikon
  • 6-12 skivor vitt bröd
  • 150 g ädelost
  • 12 skivor rökt renstek
  • 1-2 dl blandade nötter (till exempel cashew och pistaschnötter)

Till garnering

  • ev salladsmix

Gör så här

  1. Koka ihop glöggen i en kastrull och reducera ner till något mindre än hälften.
  2. Skär fikonen i klyftor och lägg ner dem i glöggen och låt ta smak i ca 1 timme.
  3. Dela brödskivorna i trekanter på diagonalen eller ta ut hjärtan med ett pepparkaksmått.
  4. Stek dem gyllene i smör på båda sidor i en panna på spisen.
  5. Mosa osten.
  6. Rosta nötterna i en torr inte allt för het panna.
  7. Fördela renstek, ost, fikon och nötter på varje brödskiva och garnera gärna med lite salladsskott.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro handtag

Skapa ett personligt kök!

Belysning, köksö och handtag - här är tipsen till ett personligare kök

Läs mer