Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Pappa al pomodoro

8

10 steg att laga

14 ingredienser

En härlig "tomatsoppgryta" från Italien som vi serverar rykande het men den kan också kan serveras kall en het sommardag. /Monika

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 tetror krossade tomater, à 500 g
  • 3 tomater, färska
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning (eller 1 kapsel fond)
  • 1 tsk strösocker
  • 6 msk olivolja
  • några kvistar basilika
  • några kvistar oregano
  • 3-4 skivor dagsgammalt vitt bröd utan kanter
  • 2 klyftor vitlök
  • flingsalt (efter smak)
  • svartpeppar, nymalen (efter smak)

Till servering och garnering

  • parmesanost, färskriven
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Klyfta eller grovhacka tomaterna och lägg i en kastrull tillsammans med tomatkrosset, buljong, vatten, socker, 2 msk av oljan, några kvistar basilika och oregano.
  2. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
  3. Låt det hela koka upp och sedan sjuda under lock i 30 minuter.
  4. Stek/rosta brödskivorna på båda sidor i resten av oljan i en stekpanna.
  5. Pressa över vitlöksklyftorna.
  6. Dela brödskivorna i bitar, ca 2x2 centimeter.
  7. Tillsätt bitarna till soppan.
  8. Låt sjuda ytterligare 5 minuter tills brödet "sugits" upp.
  9. Grovhacka basilikabladen och tillsätt till soppan.
  10. Smaka av och servera med riven parmesanost.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

Gröna vardagstips!

60 vegorecept under 30 minuter

Läs mer