Leverpastej
Leverpastej
12 ingredienser
1h 45 min
God pastej. Vill man ha den helt slät kör man några extra varv i matberedaren. Personligen tycker jag det är gott om den är lite grövre. Jag lagar den i glasburk.
- 1 sats räcker till 2 eller 3 formar (beroende på storlek).
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 4 ansjovisfiléer
- 400 g kalvlever
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar, nymalen
- 2 tsk torkad mejram
- 2 tsk torkad timjan
- 1 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Skölj och torka levern med hushållspapper, skär den i mindre bitar.
- Blanda samman alla ingredienser i en mixer och kör till önskad konsistens.
- Häll blandningen i två –tre formar och /eller burkar. Ställ formarna/burkarna i ett vattenbad (en långpanna med vatten) och grädda i ugn på 175° i cirka 1.5 timme. Låt svalna.