Västerbottenssill

56 röster
Västerbottenssill
Foto: Björn Terring

Jag är väldigt förtjust i Västerbottensost och de flesta vet ju att den är god till sillen men att den även är god i sillen upptäckte jag nu! /Monika Ahlberg
Receptet kommer från kokboken Monikas jul.

Läs mer om

Monikas jul


Visa mer

Du behöver

  • 1 förp 5-minuterssill, 420 g
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1,5 dl Västerbottensost, vällagrad, riven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 krm cayennepeppar, knappt 0.5 krm
  • Salt, efter smak
  • Nymalen peppar, efter smak

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.
  2. Blanda samman övriga ingredienser.
  3. Vänd till sist ner sillen.
  4. Smaka av med salt och nymalen peppar.
25 november 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept