Västerbottenssill

63 röster
Västerbottenssill
Foto: Björn Terring

Jag är väldigt förtjust i Västerbottensost och de flesta vet ju att den är god till sillen men att den även är god i sillen upptäckte jag nu! /Monika Ahlberg
Receptet kommer från kokboken Monikas jul.

Läs mer om

Monikas jul


Visa mer

Du behöver

  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 1,5 dl västerbottensost, vällagrad, riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 krm cayennepeppar, knappt 0.5 krm
  • salt (efter smak)
  • peppar, nymalen efter smak
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av noga i ett durkslag.
  2. Blanda samman övriga ingredienser.
  3. Vänd till sist ner sillen.
  4. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...