Ljummen bärdressing

0 röster
Ljummen bärdressing

Det här är en underbar dressing som fungerar till såväl kött, kyckling som fisk. De flesta bär fungerar, såväl färska som frysta. Välj bär efter säsong och rätt, t ex, lingon till tunna skivor av oxfilé, blåbär till tunna skivor av vilt. Det är bara att låta fantasin flöda! Akta så att dressingen inte kokar då kan den bli besk.

Du behöver

  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl frysta bär (eller färska)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Ljumma vinäger och olivolja, OBS! det får inte koka!
  2. Tillsätt bären och vänd runt, rör inte så att bären går sönder. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Häll bärsåsen över tunna skivor stekt kött, fågel, bitar av fisk eller skaldjur.
23 augusti 2014