Modern radiokaka

Modern radiokaka
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Modern radiokaka

6 ingredienser

20 min + tid i kylen

En modern variant av retrokakan radiokaka som drar åt fudgehållet. Perfekt som munsbit till kaffet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 450 g mjölkchoklad
  • 50 g smör
  • ev apelsinskal, finrivet
  • 200 g kakor, valfri småkaka
  • strössel, saltlakrits

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Smält mjölkchoklad och smör tillsammans med den kondenserade mjölken över vattenbad, rör hela tiden. Smaksätt ev med apelsinskal.
  2. Plasta en rektangulär form, ca 15 x 20 cm. och 4-5 cm hög, helst med raka kanter.
  3. Smula kakorna.
  4. Häll lite av smeten i formen. Strö över lite av kaksmulorna. Fortsätt varva chokladsmet och kakor. Toppa med kaksmulor och lite lakritsströssel överst.
  5. Låt stelna i kyl minst 3 timmar, gärna över natten.