Moccaparfait

POPULÄRT
Moccaparfait
Foto: Tv4

Moccaparfait

Av: Daniel - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

25 m

Moccaparfait med chokladfudgesås och krossade kaffebönor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Parfait

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 3 dl vispgrädde

Sås

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 100 g mörk choklad

Servering

  • 1 msk kaffeböna, krossade
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

Håll skärmen tänd

Parfait

  1. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kaffepulver poröst.
  2. Vispa grädden tjock och blanda den med äggsmeten.
  3. Häll därefter ner smeten i en form (ca en liter). Lägg i frysen i ungefär 4-5 timmar. Ställ i kylen när det är 30 minuter kvar till servering.

Sås

  1. Koka grädde och socker.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem grytan och låt smälta på svag värme.

Servering

  1. Lägg två stora skedar med parfait i fina skålar eller glas. Häll över rikligt med chokladsås. Toppa med krossade kaffebönor och flingsalt.