Mjukt tunnbröd med grahamsmjöl

10 tunnbröd
Mjukt tunnbröd
Foto: Tv4

Fluffigt och mjukt tunnbröd som bakas på grahamsmjöl. Underbart gott nygräddat med en klick smör till..

17 oktober 2017
10 tunnbröd

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 11-12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i bunken och tillsätt fingervarmt vatten. Blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt smör, socker, salt, grahamsmjöl och vetemjölet. Knåda med degkrok i ca 10 min tills degen ser blank och fin ut.
  3. Låt jäsa i bunken i ca 1 timme under bakduk.
  4. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till tunna kakor, ca 30 cm i diameter. Kavla med kruskavel eller nagga med gaffel.
  5. Lägg kakorna på plåt och låt dem jäsa ytterligare 40 min.
  6. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 4-6 min på 275 grader eller tills de fått gyllenbrun färg.
  7. Låt kakorna svalna på varandra under bakduk så de håller sig mjuka och härliga.
Kommentera receptet

Fler goda recept