Mjukt tunnbröd med grahamsmjöl

5 röster
10 tunnbröd
Mjukt tunnbröd
Foto: Tv4

Fluffigt och mjukt tunnbröd som bakas på grahamsmjöl. Underbart gott nygräddat med en klick smör till..

Visa mer
10 tunnbröd

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 11-12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i bunken och tillsätt fingervarmt vatten. Blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt smör, socker, salt, grahamsmjöl och vetemjölet. Knåda med degkrok i ca 10 min tills degen ser blank och fin ut.
  3. Låt jäsa i bunken i ca 1 timme under bakduk.
  4. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till tunna kakor, ca 30 cm i diameter. Kavla med kruskavel eller nagga med gaffel.
  5. Lägg kakorna på plåt och låt dem jäsa ytterligare 40 min.
  6. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 4-6 min på 275 grader eller tills de fått gyllenbrun färg.
  7. Låt kakorna svalna på varandra under bakduk så de håller sig mjuka och härliga.
17 oktober 2017

Fler goda recept