• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mjukt kornmjölstunnbröd med anis och fänkål

Mjukt kornmjölstunnbröd med anis och fänkål
Foto: Kungsörnen
Kungsörnen loggo NY2
Kungsörnen loggo NY2

Mjukt kornmjölstunnbröd med anis och fänkål

4 steg att laga

8 ingredienser

1 h

Ett saftigt börd med trevlig sötma och kryddighet. Förutom anis och fänkål är det även gott att smaksätta degen med kummin- eller sesamfrön. Servera med enbart smör, och/eller en riktigt god, vällagrad ost.

Baktips!
Testa även Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Ingredienser

  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk anis
  • 3,5 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl (+ lite till utbakning)
  • 3,5 dl Kungsörnen Kornmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 2,5 dl filmjölk
  • 0,5 dl mörk sirap

Gör så här

  1. Mortla fänkåls- och anisfröna i en mortel, alternativt hacka dem med en kniv.
  2. Blanda ihop fänkåls- och ansifrön, vetemjöl, kornmjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap och blanda ihop till en smdig deg. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i 12 bitar.
  3. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 3 mm tjock.
  4. Hetta upp en gjutjärns- eller stekpanna utan fett. Borsta bort överflödigt mjöl från kakorna och stek dem sedan några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Förvara de varma bröden i en ren bakhanduk.
Tips!
Blinier med kallrökt lax och rom