Mjukt kornmjölstunnbröd med anis och fänkål

1 röst
1 h
12 tunnbröd
Mjukt kornmjölstunnbröd med anis och fänkål
Foto: Kungsörnen

Baktips!
Testa även Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Ett saftigt börd med trevlig sötma och kryddighet. Förutom anis och fänkål är det även gott att smaksätta degen med kummin- eller sesamfrön. Servera med enbart smör, och/eller en riktigt god, vällagrad ost.

1 h
12 tunnbröd

Du behöver

  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk anis
  • 3,5 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl (+ lite till utbakning)
  • 3,5 dl Kungsörnen Kornmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 2,5 dl filmjölk
  • 0,5 dl mörk sirap

Gör så här

  1. Mortla fänkåls- och anisfröna i en mortel, alternativt hacka dem med en kniv.
  2. Blanda ihop fänkåls- och ansifrön, vetemjöl, kornmjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap och blanda ihop till en smdig deg. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i 12 bitar.
  3. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 3 mm tjock.
  4. Hetta upp en gjutjärns- eller stekpanna utan fett. Borsta bort överflödigt mjöl från kakorna och stek dem sedan några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Förvara de varma bröden i en ren bakhanduk.
Tips!
Blinier med kallrökt lax och rom
27 maj 2020