Mjuka mandelkakor

Mjuka mandelkakor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mjuka mandelkakor

7 ingredienser

Söta, goda kakor som är mycket hållbara. Passar att servera som tillbehör till fruktsallad eller bara som de är till kaffet. Receptet kommer från Algeriet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 200 g sötmandel, skållad och skalad
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175°. Mal mandeln i mandelkvarn eller mixa den i matberedare. Blanda mandeln med socker och citronskal, tillsätt ägget och rör till en slät och jämn deg.
  2. Forma degen till en tjock rulle på mjölat bakbord och skär rullen i 1 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen tills de börjar bli bruna, ca 15 minuter.
  3. Koka vatten och socker till en lag och låt den svalna. Doppa kakorna hastigt i lagen, låt dem rinna av på hushållspapper och torka. Sikta över florsocker.