Mjuka mandelkakor

Mjuka mandelkakor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mjuka mandelkakor

7 ingredienser

Söta, goda kakor som är mycket hållbara. Passar att servera som tillbehör till fruktsallad eller bara som de är till kaffet. Receptet kommer från Algeriet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g sötmandel, skållad och skalad
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mal mandeln i mandelkvarn eller mixa den i matberedare. Blanda mandeln med socker och citronskal, tillsätt ägget och rör till en slät och jämn deg.
  2. Forma degen till en tjock rulle på mjölat bakbord och skär rullen i 1 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen tills de börjar bli bruna, ca 15 minuter.
  3. Koka vatten och socker till en lag och låt den svalna. Doppa kakorna hastigt i lagen, låt dem rinna av på hushållspapper och torka. Sikta över florsocker.