Mjuk pepparkaka i långpanna med lingonfrosting

Foto: Köket
Mjuk pepparkaka i långpanna med lingonfrosting
9 ingredienser
1 h
Alla gillar väl pepparkakor men har du provat denna mjuka variant med lingonfrosting? Med färdig pepparkaksmix går allt i ett nafs och ger dig mer tid åt att njuta av julfirandet.
Ingredienser
Mjuk pepparkaka
- 0,5 dl ströbröd
- 1 förp Kungsörnen Mjuk pepparkaksmix
- 2,25 dl vatten
- 50 g smör
Frosting
- 50 g smör, rumstempererat
- 400 g färskost
- 2 dl florsocker
- 1 dl lingonsylt
Garnityr
- frysta lingon, tinade
Gör så här
Mjuk pepparkaka
- Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
- Smörj och bröa en form ca 1,5 liter.
- Smält smöret.
- Häll paketets innehåll i en bunke och tillsätt vatten och smör. Vispa till en jämn smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med en sticka i mitten att kakan är torr. Låt svalna i formen.
Frosting och garnityr
- Vispa ihop det rumstempererade smöret, färskost, lingonsylt och florsocker till en fluffig smet.
- Bre ut frostingen över kakan och garnera med lite färska lingon.
TIPS!