Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

8 ingredienser

1 h

Alla gillar väl pepparkakor men har du provat denna mjuka variant med krämig frosting? Med färdig pepparkaksmix går allt i ett nafs och ger dig mer tid åt att njuta av julfirandet.

läs mer
Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar

Mjuk pepparkaka

  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 förp Kungsörnen Mjuk pepparkaksmix
  • 2,25 dl vatten
  • 50 g smör

Frosting

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 300 g färskost
  • 8 dl florsocker
  • 1 dl frysta lingon, tinade (spara hälften till garnering)

Gör så här

  1. Mjuk pepparkaka
    Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
  2. Smörj och bröa en form ca 1,5 liter.
  3. Smält smöret.
  4. Häll paketets innehåll i en bunke och tillsätt vatten och smör. Vispa till en jämn smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med en sticka i mitten att kakan är torr. Låt svalna i formen.
  5. Frosting
    Vispa ihop det rumstempererade smöret, färskost och florsocker till en fluffig smet. Rör i hälften av lingonen och bred frostingen över kakan. Använd resten av lingonen till garnering ovanpå.
TIPS!
läs mer
Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla bakverk

Läs mer