Blanda svarta vinbär och salt. Lägg dem i en glasburk under press och låt dem stå i rumstemperatur i 4 dagar.
Mjölksorbet
Blötlägg gelatinbladet.
Koka upp mjölk och grädde och slå över dem torra ingredienserna. Koka upp blandningen och låt den koka ordentligt några minuter.
Smält i gelatin, sila och låt den svalna. Kör blandningen i glassmaskin.
Brödkräm
Mortla peppar och kardemumma. Skär brödet i tärningar. Smält smör och socker.
Vispa ihop grädde, mjölk, ägg och kryddor. Rör ner smörblandningen och avsluta med brödet.
Slå upp blandningen i en ugnsfast form och baka på 200 grader i 20 minuter. Mixa puddingen när den är varm till en slät kräm. Späd eventuellt med lite mjölk till bra konsistens.
Rostat bovete
Bryn smöret. Blanda alla ingredienserna i en ugnsfast form och rosta på 175 grader i 10 minuter. Låt bovetet svalna innan servering.