Mjölkchokladtryffel med flingsalt

koket.se
Hildas chokladtryfflar
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Mjölkchokladtryffel med flingsalt

6 ingredienser

30 m

De här underbara tryfflarna med mjölkchoklad och flingsalt är smått beroendeframkallande!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner10 - 15 tryfflar
  • 200 g mjölkchoklad, hackad (eller knappar)
  • 0,75 dl grädde
  • 1 krm salt

Dekoration

  • 100 g mörk choklad, hackad eller knappar (eller mjölkchoklad)
  • flingsalt
  • oxalis

Gör så här

  1. Lägg chokladen i en skål.
  2. Koka upp grädde och salt i en kastrull.
  3. Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå i ca 30 sekunder.
  4. Rör om till alla choklad smält.
  5. Låt svalna något, plasta sedan skålen och ställ den i kylen i minst 3–4 timmar.

Dekoration

  1. Smält den mörka chokladen och låt svalna till rumstemperatur.
  2. Ta ut den stela tryffelsmeten och forma till önskad storlek genom att rulla smeten till bollar mellan handflatorna.
  3. Lägg tryfflarna på en tallrik och rulla dem därefter i den rumsvarma smälta chokladen.
  4. Toppa tryfflarna med en oxalis och flingsalt.
  5. Ställ i kyl och låt stelna helt.