Mjölkchokladtryffel med flingsalt
Mjölkchokladtryffel med flingsalt
6 ingredienser
30 m
De här underbara tryfflarna med mjölkchoklad och flingsalt är smått beroendeframkallande!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- 200 g mjölkchoklad, hackad (eller knappar)
- 0,75 dl grädde
- 1 krm salt
Dekoration
- 100 g mörk choklad, hackad eller knappar (eller mjölkchoklad)
- flingsalt
- oxalis
Gör så här
- Lägg chokladen i en skål.
- Koka upp grädde och salt i en kastrull.
- Häll den varma grädden över chokladen. Låt stå i ca 30 sekunder.
- Rör om till alla choklad smält.
- Låt svalna något, plasta sedan skålen och ställ den i kylen i minst 3–4 timmar.
Dekoration
- Smält den mörka chokladen och låt svalna till rumstemperatur.
- Ta ut den stela tryffelsmeten och forma till önskad storlek genom att rulla smeten till bollar mellan handflatorna.
- Lägg tryfflarna på en tallrik och rulla dem därefter i den rumsvarma smälta chokladen.
- Toppa tryfflarna med en oxalis och flingsalt.
- Ställ i kyl och låt stelna helt.