Örtstekt älgytterfilé med potatisrösti

6 röster
4
Örtstekt älgytterfilé med potatisrösti
Foto: TV4

Örtstekt älgytterfilé med potatisrösti, stuvad svamp och hallonsås.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 rådjursytterfiléer
  • 1 klyfta vitlök
  • timjan
  • rosmarin
  • salt
  • peppar

Stuvad svamp

  • 3-4 dl kantareller/champinjon
  • 25 g smör
  • 2 dl grädde
  • färsk persilja
  • 25 g färskost
  • majsstärkelse
  • några droppar tryffel olja om man vill

Potatisrösti

  • 500 g potatis king edward
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Hallonsås

  • 3 dl frysta hallon
  • 0,75 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • syltsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Låt köttet ligga i rumstemperatur minst 1 timma innan tillagning.
  2. Skiva svampen och fräs i en stekpanna med smöret.
  3. Slå sen på grädde, philadelphia, salt och peppar.
  4. Låt det puttra ihop.
  5. Red upp med maizena innan servering.
  6. Riv potatisen på ett grovt rivjärn och blanda med äggen salt och peppar.
  7. Hetta upp två stekpannor med olja och smör i den ena.
  8. fräs upp timjan rosmarin och pressad vitlök i den med smör, släng i filéerna och låt dom brynas på varje sida.
  9. klicka ut potatisen i den andra och stek den på varje sida.
  10. När köttet har fått en innertemperatur på 57-60 grader.
  11. Låt filléerna vila på en skärbräda.
  12. Värm upp hallon och vatten i en kastrull, sila av och rör ner lite syltsocker för att det ska binda sig lite. Servera

Laddar fler recept...