Vegetarisk currygryta med paprika

89 röster
4

Vegetarisk currygryta med bakad paprika, broccoli, aubergine och rostad blomkål.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk curry
  • 1 förp kokosmjölk
  • 1,5 dl grädde
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 tomat, bitar
  • 3 vitlöksklyftor, hackad
  • 1 bit ingefära, hackad
  • 1 blomkålshuvud, buketter
  • 2 paprikor, stora bitar
  • 2 aubergine, stora bitar
  • 1 broccoli, buketter
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, saften
  • olja att fräsa i
  • smör att steka i
  • Salt att smaksätta med

Gör så här

  1. Vegetarisk currygryta
    Vänd paprika, blomkål och broccolibuketterna i lite olja, salta och baka på plåt i ugn ca 20 min på 175 grader.
  2. Fräs currykryddorna i olja i en kastrull, tillsätt gul lök, tomat, ingefära och vitlök.
  3. Fräs allt i några minuter och häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra ca 20 minuter.
  4. Stek auberginebitarna gyllenbruna i smör, salta.
  5. Mixa currysåsen slät i en blender tillsammans med limesaft och koriander, smaksätt med salt och sila såsen.
  6. Lägg upp grönsakerna i en djup tallrik och häll såsen på. Servera kokt ris eller bröd till.
28 februari 2013

Laddar fler recept