Vietnamesiska vårrullar med sojadipp

koket.se
Vårrullar
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Vietnamesiska vårrullar med sojadipp

21 ingredienser

20 min

Goda asiatiska vårrullar med lax, rostbiff och avokado.

Här hittar du Tommys dippsås

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 16 rispapper
  • 200 g rå lax, i tunna skivor
  • 200 g rostbiff, färdigstekt, i tunna skivor
  • 1 avokado, i klyftor
  • 0,25 gurka, i stavar
  • 1 morot, skalad och skuren i tunna stavar
  • 25 g färsk pepparrot, riven
  • 50 g rättika, i tunna strimlor
  • 20 g babyspenat, sköljd

Dippsås

  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • röd chilifrukt, finhackad
  • 2 msk korianderblad, finskuren
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk färsk ingefära, finriven
  • 2 tsk chilisås
  • 1 röd chilifrukt, finhackad

Gör så här

  1. Skär alla grönsaker i ca 10-15 cm långa bitar.
  2. Välj storleken på grönsakerna beroende på vilken textur de har, tunna bitar av morot medan större bitar av avokadon.
  3. Skiva laken i tunna skivor och fördela rostbiffen på samma sätt.
  4. Blanda dippsåsen med soya, glöm inte att rosta semsamfröna i en torr pannan innan.
  5. Hacka vitlök, ingefära och chili fint. Blanda ihop allt med soyan med sesamfröna.
  6. Lägg upp allt på middagsbordet och ta fram en stor skål med varmt vatten, inte kokande, men hett.
  7. Lägg ett rispapper i blöt i taget och låt gästerna ha en blöt duk på bordet där rispappret ligger medan de "bygger" sin vårrulle.