Varmrökt lax med rosmarinkräm
Varmrökt lax med rosmarinkräm
12 ingredienser
Varmrökt lax med rosmarinkräm och sötsura grönsaker. Receptet är beräknat till fyra personer.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 600 g varmrökt lax
- 200 g crème fraîche
- 1 kruka rosmarin
- 2 morötter, tunna skivor
- 2 salladslökar, tunna skivor
- 1 rödlök, tunna skivor
- 0,5 fänkål, tunna skivor
- 0,25 blomkålshuvud, små buketter
- 1 ask sockerärtor, strimlade
Inläggningslag
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl ättika
Gör så här
- Värm inläggningslagen tills sockret smälter.
- Lägg i grönsakerna och låt dem gärna dra i en timme.
- Vispa crème fraichen, skär rosmarinen fint och blanda i.
- Salta och peppra.
- Bryt laxen och lägg på ett fat.
- Klicka ut krämen på laxen, sila grönsakerna och toppa med dem.