Varmrökt lax med rosmarinkräm

koket.se
Varmrökt lax med rosmarinkräm
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Varmrökt lax med rosmarinkräm

12 ingredienser

Varmrökt lax med rosmarinkräm och sötsura grönsaker. Receptet är beräknat till fyra personer.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g varmrökt lax
  • 200 g crème fraîche
  • 1 kruka rosmarin
  • 2 morötter, tunna skivor
  • 2 salladslökar, tunna skivor
  • 1 rödlök, tunna skivor
  • 0,5 fänkål, tunna skivor
  • 0,25 blomkålshuvud, små buketter
  • 1 ask sockerärtor, strimlade

Inläggningslag

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättika

Gör så här

  1. Värm inläggningslagen tills sockret smälter.
  2. Lägg i grönsakerna och låt dem gärna dra i en timme.
  3. Vispa crème fraichen, skär rosmarinen fint och blanda i.
  4. Salta och peppra.
  5. Bryt laxen och lägg på ett fat.
  6. Klicka ut krämen på laxen, sila grönsakerna och toppa med dem.