Två sorters senap till julskinkan

Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Två sorters senap till julskinkan

0

14 ingredienser

Två sorters julsenap till julskinka, recept från Mitt kök. Testa att griljera din julskinka med panko, frasigt asiatiskt ströbröd.

Ingredienser

Senap nr 1

  • 2 msk gula senapsfrön
  • 2 msk bruna senapsfrön
  • 4 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk honung
  • 0,75 dl senapspulver

Senap nr 2

  • 2 dl skånsk senap
  • 1 apelsin, skal
  • 2 msk apelsinsaft
  • 2 msk senapspulver
  • 1 msk honung

Grilljering

  • 1 färdigkokt skinka
  • 1,5 dl senap
  • pankoströbröd

Gör så här

  1. Senap nr 1
    Mortla senapsfröna och häll ned krosset i en kastrull. Tillsätt vinäger och vatten och låt koka upp. Låt svalna, tillsätt senapspulvret och smaka av med honung.
  2. Senap nr 2
    Blanda ingredienserna och smaka av med honung.
  3. Griljering med pankoströbröd
    Ta av nätet på skinkan. Blanda senap och äggula, bred på senapsblandningen på skinkan och strö över ströbrödet. Griljera i ugnen på cirka 225 grader i cirka 15-20 minuter tills griljeringen fått fin gyllenbrun färg.