Två sorters senap till julskinkan
Två sorters senap till julskinkan
14 ingredienser
Två sorters julsenap till julskinka, recept från Mitt kök. Testa att griljera din julskinka med panko, frasigt asiatiskt ströbröd.
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
Senap nr 1
- 2 msk gula senapsfrön
- 2 msk bruna senapsfrön
- 4 msk vinäger
- 2 msk vatten
- 2 msk honung
- 0,75 dl senapspulver
Senap nr 2
- 2 dl skånsk senap
- 1 apelsin, skal
- 2 msk apelsinsaft
- 2 msk senapspulver
- 1 msk honung
Grilljering
- 1 färdigkokt skinka
- 1,5 dl senap
- pankoströbröd
Gör så här
Senap nr 1
- Mortla senapsfröna och häll ned krosset i en kastrull. Tillsätt vinäger och vatten och låt koka upp. Låt svalna, tillsätt senapspulvret och smaka av med honung.
Senap nr 2
- Blanda ingredienserna och smaka av med honung.
Griljering med pankoströbröd
- Ta av nätet på skinkan. Blanda senap och äggula, bred på senapsblandningen på skinkan och strö över ströbrödet. Griljera i ugnen på cirka 225 grader i cirka 15-20 minuter tills griljeringen fått fin gyllenbrun färg.