Tonfisksallad

POPULÄRT
Tonfisksallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2025Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2025Karin Andersson

Tonfisksallad

12 ingredienser

20 min

Tonfisksallad med purjolök, kapris, keso, olivolja och rostad lök.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 förp tonfisk i olja
  • 2 msk kapris
  • 250 g keso, naturell
  • 12 kvisttomater, små, klyftade
  • 0,5 purjolök, tunt skivad
  • 1 knippe färsk bladpersilja, grovt skuren
  • 1 ask böngroddar
  • 1 dl rostad lök
  • 0,5 dl solroskärnor
  • olivolja, att smaksätta med
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Rosta solrosfröna gyllenbruna i torr stekpanna.
  2. Varva purjolök, tomat, tonfisk, böngroddar och persilja på ett fat.
  3. Klicka ut keso och häll en god olivolja över.
  4. Salta och peppra.
  5. Toppa med solrosfrön och rostad lök.