Tommys traditionella dillkött
Tommys traditionella dillkött
12 ingredienser
ca 2 h
Långkokt kalvhögrev smaksatt med dill, lagerblad och vitpeppar. En matklassiker som aldrig går ur tiden.
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
- 800 g kalvhögrev
- 3 morötter
- 0,5 purjolök
- 50 g dill
- 2 lagerblad
- 3 dl grädde
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk dillfrö
- 5 vitpepparkorn
- maizenaredning
- salt
Gör så här
- Skär köttet i 2x2 cm tärningar. Lägg i köttet i en kastrull och häll i vatten så att det täcker.
- Koka i 2 min och skumma av skummet som lägger sig på ytan.
- Skär morötter och purjolök i 3 cm tjocka skivor och tillsätt i kastrullen. Lägg i lagerblad, dillfrön och vitpepparkorn.
- Låt koka på låg värme i ca 2 h. Låt inte koka tort utan tillsätt vatten så att det hela tiden
- täcker köttet.
- Koka tills köttet är mört och faller sönder. Tillsätt grädden, koka upp. Smaka av med socker
- och ättika. Lite i taget till önskad smak.
- Red av med majzena-redning.
- Hacka dillen och lägg i kastrullen. Servera köttet med kokt potatis