Tommy Myllymäkis köttfärssås
Tommy Myllymäkis köttfärssås
15 ingredienser
40 min
Tommy Myllymäkis recept på köttfärssås med vitt vin, champinjoner och färska tomater.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 400 g nötfärs
- olivolja, enkel att steka i
- 1 gul lök, finhackad
- 4 klyftor vitlök, finhackade
- 200 g champinjoner, skivade/rensade
- 50 g rökt sidfläsk, i små bitar
- 2 dl vitt vin
- 2 tomater, tärnade
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk färsk timjan, finhackad
- 2 tsk färsk oregano, finhackad
- salt
- svartpeppar, nymalen
Servering
- spaghetti
- parmesanost
Gör så här
Tommys köttfärssås
- Bryn köttfärs i olja tills den tar färg.
- Tillsätt lök, vitlök och svamp samt rökt sidfläsk. Stek någon minut till. Krydda med timjan, oregano samt salt och peppar.
- Häll i finhackade tomater. Tillsätt vin och låt koka upp.
- Häll i grädde och låt såsen sjuda i 30 minuter.
- Servera med nykokt spaghetti och riven parmesanost.