Tommy Myllymäkis köttfärssås

koket.se
Tommy Myllymäkis köttfärssås
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommy Myllymäkis köttfärssås

15 ingredienser

40 min

Tommy Myllymäkis recept på köttfärssås med vitt vin, champinjoner och färska tomater.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • olivolja, enkel att steka i
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 200 g champinjoner, skivade/rensade
  • 50 g rökt sidfläsk, i små bitar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tomater, tärnade
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk färsk timjan, finhackad
  • 2 tsk färsk oregano, finhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Servering

  • spaghetti
  • parmesanost

Gör så här

  1. Tommys köttfärssås
    Bryn köttfärs i olja tills den tar färg.
  2. Tillsätt lök, vitlök och svamp samt rökt sidfläsk. Stek någon minut till. Krydda med timjan, oregano samt salt och peppar.
  3. Häll i finhackade tomater. Tillsätt vin och låt koka upp.
  4. Häll i grädde och låt såsen sjuda i 30 minuter.
  5. Servera med nykokt spaghetti och riven parmesanost.