Svartpepparstekt tonfisk

Svartpepparstekt tonfisk
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Svartpepparstekt tonfisk

137

12 ingredienser

40 min

Svartpeppar stekt tonfisk med rostad vitlök- och pepparrotscrème, spenat och brynt sojasmör.

Ingredienser

portioner4
  • 600 g tonfisk, färsk
  • 2 vitlökar, hela
  • 1 broccoli, långa buketter
  • 1 bit färsk pepparrot, finriven
  • 0,5 dl kapris
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g färsk spenat
  • 1 ask vattenkrasse
  • 100 g smör
  • 1 dl soja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl rostad lök

Gör så här

  1. Kör in vitlöken hel i ugnen och baka den på 175 grader tills innehållet blir mjukt, ca 30 min.
  2. Vänd runt broccolin i lite olja, salta och kör in i ugnen ca 20 min.
  3. Pressa ut vitlöksmoset och blanda med rapsolja, kapris och riven pepparrot, smaksätt med salt.
  4. Bryn smöret och tillsätt soya samt finhackad schalottenlök.
  5. Peppra tonfisken och stek den snabbt på alla sidor i olja i stekpanna. Salta.
  6. Ta upp den från pannan och låt vila 5 minuter.
  7. Skär den i tunna skivor.
  8. Lägg ut broccolin på ett fat, spenaten och krassen ovanpå.
  9. Häll över det brynta sojasmöret, lägg på tonfisk skivorna och klicka ut vitlökscremen.
  10. Strö över rostad lök.