Stekt entrecote med pepparrot

Stekt entrecote med pepparrot
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Stekt entrecote med pepparrot

2

13 ingredienser

Stekt entrecote med soja, citrongräs, ingefära, chili, groddar och pepparrot.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g entrecôte, i 4 skivor
  • 40 g färsk ingefära, i tärningar
  • 1 spansk peppar, i tunna skivor
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 1 dl soja
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 msk sesamolja
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 2 dl groddar
  • 1 dl färsk koriander
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och krydda entrecoteskivorna med salt och peppar, och stek dem hastigt på bägge sidor. Låt vila på skärbrädan
  2. Värm sojan med, spansk peppar, limesaft och skal, ingefära, vitlök och sesamolja.
  3. Skiva entrecoten tunt och lägg ut på tallrik, häll den varma dressingen över.
  4. Riv pepparroten och toppa köttet med pepparrot och groddar samt lite finskuren koriander.