Snabb köttfärslimpa på pizzavis
Snabb köttfärslimpa på pizzavis
19 ingredienser
40 min
God och lättlagad köttfärslimpa som går snabbt att fixa. Toppa med champinjoner, tomatsås och mozzarella. Mums!
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
Färslimpa
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1,5 dl mjölk
- 1 gul lök, finhackad
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk oregano
- 2 tsk salt
Tomatsås och topping
- 1 gul lök, finhackade
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 2 dl passerade tomater
- 2 tsk timjan
- 2 tsk pizzakrydda
- svartpeppar
- salt
- strösocker
- 50 g rökt skinka, i grova strimlor
- 2 dl champinjoner, skivade
- 2 dl mozzarellaost, i grova bitar
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.
- Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.
- Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
- Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
- Servera med pasta eller pressad potatis och sallad.