Snabb köttfärslimpa på pizzavis

Snabb köttfärslimpa
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Snabb köttfärslimpa på pizzavis

577

19 ingredienser

40 min

God och lättlagad köttfärslimpa som går snabbt att fixa. Toppa med champinjoner, tomatsås och mozzarella. Mums!

läs mer
Tommys såskurs promoruta

Bli en mästare på såser!

Gå vår såskurs online med Tommy Myllymäki. Se smakprov >

Ingredienser

portioner4

Färslimpa

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk salt

Tomatsås och topping

  • 1 gul lök, finhackade
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk pizzakrydda
  • svartpeppar
  • salt
  • strösocker
  • 50 g rökt skinka, i grova strimlor
  • 2 dl champinjoner, skivade
  • 2 dl mozzarellaost, i grova bitar

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.
  3. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
  4. Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
  5. Servera med pasta eller pressad potatis och sallad.