Röding med rostad färskpotatis
Röding med rostad färskpotatis
10 ingredienser
30 min
Kummin- och tomatrostad färskpotatis med cheddar och röding.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 100 g lagrad cheddarost
- 150 g kvisttomat, skivade
- 1 förp hela plommontomater
- 100 g gröna brytbönor
- 1 msk malen kummin
- 800 g färskpotatis
- 600 g rödingfilé
- 0,5 ask krasse
- rapsolja, att vända potatisarna i
- flingsalt, att smaksätta med
Gör så här
- Skrapa färskpotatisarna och rosta dem i stekpanna i olja, kummin och flingsalt.
- Häll på plommontomaterna på burk och låt puttra tills potatisen är mjuk.
- Lägg i brytbönorna och de färska tomaterna och låt dem puttra med några minuter. Salta och peppra.
- Stek rödingen knaprig på skinnsidan i olja, salta.
- Lägg upp potatisblandningen på en tallrik, hyvla ost och lägg på, toppa med fisken och häll tomatsåsen på.
- Klipp lite kryddkrasse över.