Quesadilla med mexikansk kålsallad

koket.se
Quesadilla
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Quesadilla med mexikansk kålsallad

15 ingredienser

20 min

Tortillabröd fyllda med skinka, ost och tomatpuré blir ljuvliga quesadillas. Serveras med en kålsallad med chili, lime, koriander och spiskummin. Yummie!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 tortillabröd
  • ca 4 msk tomatpuré
  • 12 skivor valfri skinka
  • 2-3 dl ost, riven
  • färsk oregano (eller torkad)
  • netrual olja, till stekning

sallad

  • 1 spetskål
  • 1 röd chilifrukt
  • 1,5 limefrukt, saft och skal av
  • ca 1 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 knippe salladslök
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • salt

Gör så här

  1. Bre på ett jämnt lager tomatpuré på fyra stycken tortillas, lägg på ett tunt lager ost på samma fyra, fortsätt med att fördela ut skinkan på bröden. Toppa skinkan med ost, krydda med oregano, torkad eller färsk är upp till er.
  2. På med ”topp-brödet”, pressa ihop lite lätt och sedan är quesadillan redo att stekas.
  3. Skär kålen, chilin och salladslöken i fina strimlor. Lägg allt i en stor skål, fortsätt med limeskal och limejuice tillsammans med lite salt och spiskummin. Massera sedan salladen så alla smaker blandas och så att kålen mjuknar.
  4. Avsluta med en riven vitlöksklyfta och grovhackad koriander. Blanda runt med olivolja (går att utesluta) och salladen är redo att servera.
  5. Stek quesadillas, en i taget, på hög medelvärme i olja. Osten ska smälta, brödet ska få lite färg på varje sida och bli frasigt, sedan är den redo att serveras tillsammans med salladen.