Pulled pork sandwich med surkål
Pulled pork sandwich med surkål
11 ingredienser
ca 6 h
Pulled pork sandwich, långbakad fläskkarré (kryddad med koriander, spiskummin och chili) som serveras med surkål i ett gott bröd.
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
- 400 g fläskkarré benfri
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen koriander
- 1 krm malen kanel
- 1 krm oregano
- 1 msk chiliflakes
- 3 msk sirap
- salt
- vatten
- 200 g surkål, på burk
- 4 bröd
Gör så här
- Lägg fläskkarrén i en ugnsfast form, klappa sedan in den med alla kryddor och sirap.
- Ställ ugnen på 130 grader och bottna formen med vatten, täck fläskkarrén med folie och baka
- den sedan i ugnen i ca 6 timmar.
- Bryt bitar av karrén vid servering (det heter pulled pork för att man kan dra isär köttet för att det är så mört).
- Värm surkål i kastrull och gör smörgåsar av surkål och pulled pork.