Pulled pork sandwich med surkål

Pulled pork sandwich med surkål
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Pulled pork sandwich med surkål

35

11 ingredienser

ca 6 h

Pulled pork sandwich, långbakad fläskkarré (kryddad med koriander, spiskummin och chili) som serveras med surkål i ett gott bröd.

läs mer
Tommys såskurs promoruta

Tommy lär dig allt om såser i Kökets såskurs.
Läs mer & se trailer här >>

Ingredienser

portioner4
  • 400 g fläskkarré benfri
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm oregano
  • 1 msk chiliflakes
  • 3 msk sirap
  • salt
  • vatten
  • 200 g surkål, på burk
  • 4 bröd

Gör så här

  1. Lägg fläskkarrén i en ugnsfast form, klappa sedan in den med alla kryddor och sirap.
  2. Ställ ugnen på 130 grader och bottna formen med vatten, täck fläskkarrén med folie och baka
    den sedan i ugnen i ca 6 timmar.
  3. Bryt bitar av karrén vid servering (det heter pulled pork för att man kan dra isär köttet för att det är så mört).
  4. Värm surkål i kastrull och gör smörgåsar av surkål och pulled pork.