Pepparkakor

58 röster
Pepparkakor, recept från Mitt kök
Foto: Tv4

Perfekta pepparkakor med florsockerglasyr. Låt pepparkasdegen vila i minst ett dygn innan du bakar pepparkakorna.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer

Du behöver

Pepparkaksdeg

  • 0,5 dl ljus sirap
  • 3 dl vatten
  • 2 msk ingefära
  • 2 msk nejlika, malen
  • 2 msk kanel
  • 2 msk bikarbonat
  • 425 g smör
  • 750 g socker
  • 1,2 kg vetemjöl

glasyr

  • 1 citron
  • 3 dl florsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kryddorna blandas med vatten, sirap och bikarbonat i en kastrull, koka upp.
  2. Blanda socker och rumstempererat smör, häll i kryddblandningen i smörblandningen, blanda
    väl.
  3. Tillsätt vetemjölet och knåda ihop en deg. Låt pepparkaksdegen vila i kyl i mist ett dygn.
  4. Utbakning
    Kavla ut pepparkaksdegen på mjölat bakbord. Stansa ut pepparkakor.
  5. Baka av pepparkakorna på en plåt i 225 grade i ca 5-10 min beroende på tjocklek. Låt kakorna svalna.
  6. Glasyr
    Blanda citronsaft med florsocker till önskad konsistens och spritsa på pepparkakorna.
18 december 2012
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...