Pasta med torsk

Pasta med torsk
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Pasta med torsk

81

8 ingredienser

20 min

Spaghetti med vitlök och stekt torsk. Receptet är beräknat till fyra personer.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g spaghetti
  • 5 peperoncini
  • 6 klyftor vitlök, skivade
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • 3 dl vitt vin
  • 200 g torsk, i tärningar om 2x2cm
  • salt

Gör så här

  1. Fräs peperoncino och vitlök i olivolja sakta utan att ge färg i 1 minut.
  2. Tillsätt vitt vin och låt koka ordentligt.
  3. Tillsätt torsken och krydda med salt, låt koka 2 minuter.
  4. Tillsätt persilja och pasta och låt pastan suga upp vätskan.
  5. Smaka av med salt en sista gång!