Pasta med spenat och fetaost

Pasta med spenat och fetaost
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Pasta med spenat och fetaost

12

11 ingredienser

25 m

Vårpasta med örter, spenat, feta och rökt skinka. En snabblagad pastarätt med mycket smak!

Ingredienser

portioner4
  • 500 g spagettini (tunnaste spagettin)
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 140 g bladspenat
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 280 g fetaost (gjord på får- eller getmjölk)
  • 200 g rökt skinka
  • olja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök.
  2. Strimla skinkan. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken mjuk. 
  3. Tillsätt spenaten och skinkan och fräs allt tills spenaten mjuknat.
  4. Vänd ner hackade örter och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Sväng runt med nykokt pasta och toppa med smulad fetaost.