Pasta al tono

Pasta al Tono
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pasta al tono

10 ingredienser

25 min

Tonfisksås med tomat, vitt vin och kapris. Serveras med pasta.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 200 g tonfisk i burk
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk kapris
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl tomatsås
  • 1 kruka persilja
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök samt chilin fint. Stek sedan i rikligt med olivolja.
  2. Slå på vinet, låt det koka upp och fortsätt med tomatsås, kapris och tonfisk.
  3. Koka pastan och hacka persiljan.
  4. Häll av pastan och blanda ner i kastrullen med sås tillsammans med persilja.
  5. Lägg upp på tallrik och servera.