Päron flaugnarde
Päron flaugnarde
11 ingredienser
1 h
Mitt köks goda franska päronkaka med kardemumma. Severas med konjaksgrädde.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 4 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 100 g smör, smält
päron
- 0,5 citron, skalet av
- 10 kardemummakärnor
Till servering
- grädde, vispad
- 3 msk cognac
- florsocker
Gör så här
- Blanda ingredienser till smeten spara 3 msk smör till päronen
- Mortla kardemumman, blanda ned citronskal.
- Skär päronen och panera dem i smaksättningen ringla över 3 msk smält smör
- Baka de smaksatta päronen i ugnen så det mjuknar till, ca 175 grader i 10 minuter.
- Slå smeten i en ugnsform, se till att päronen är jämnt fördelade.
- Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
- Vispa grädde.
- Servera och strö florsocker över.